Български | English

Off The Beaten Path

neo-path-home.jpg

1 август 2024
Неврокопска митрополия
Гоце Делчев

2–4 август 2024
Читалище „Светлина“
Ковачевица


Добре дошли на шестото издание на фестивала за класическа камерна музика „Неотъпкана пътека“!


През лятото на 2024 година „Неотъпкана пътека” отново планира концерти в Ковачевица и Гоце Делчев. Програмите ни ще представят световните премиери на три нови произведения, написани специално за музикантите на фестивала, като всяко от тях ще бъде комбинирано с подбрани шедьоври от класическия камерен репертоар.

Композиторите, с които ще работим през Лято 2024, са Лора Ал Ахмад, Петър Керкелов и Светлин Христов. Продължаваме и сътрудничеството си с Добринка Табакова, а наши специални гости са световноизвестните Александьр Фитърстийн, кларинет и Йосуке Кауазаки, цигулка, които ще гостуват в България за първи път. Към екипа ни ще се включат и българските музиканти Анна Петрова, пиано и Теодора Атанасова, виолончело.

Фестивалът ни продължава да гради силна и ангажирана общност от съмишленици, които не само ценят музиката, но подкрепят различни съпътстващи каузи, които включват ремонт и поддръжка на читалището в Ковачевица, засаждане на нови дръвчета и почистване на селото в последния ден на фестивала. Нови съпътстващи инициативи това лято ще бъдат фермерски пазар и представяне на уникалните вкусове на западнородопската кухня.

Разгледайте програмите ни и си подарете един незабравим уикенд с приятели в Родопите. Информация за закупуване на билети за събитията очаквайте в началото на месец май.

СПОНСОРСТВО

Включете се в нашите инициативи и научете повече за нашите спонсори и партньори.

Прочетете повече 

ПЪТЕКАТА Е ВАША

Научете повече за нашите резиденции за млади композитори и образователните ни програми за деца от региона.

Прочетете повече 

ВИДЕО И СНИМКИ

Чуйте записи от нашите концерти и гледайте интервюта и разкази за подготовката на фестивала.

Прочетете повече 

ЗА НЕОТЪПКАНА ПЪТЕКА

През 2017 г. Лора Чекоратова посещава село Ковачевица в Родопите и се влюбва в него. Скоро след това с приятели и колеги решава да създаде международен фестивал за камерна музика в селото. Всяка година инициативата привлича нови съмишленици, а пътешествието по неотъпканата пътека продължава

Научете повече за нас 

Фондация "Неотъпкана пътека"

+359 888 648542
neopathbg@gmail.com

За медийни участия: Мариана Тодорова, ПР

+359 889 518371
mit244@nyu.edu

Намерете ни