Български | English

Off The Beaten Path

neo-path-home.jpg

3 август 2023 – Неврокопска митрополия, Гоце Делчев

4–6 август 2023 – Читалище "Светлина", Ковачевица

9 август 2023 – Епископска базилика на Филипопол, Пловдив

Петото издание на "Неотъпкана пътека" ще представи световната премиера на нова камерна творба за клавирен квинтет от Добринка Табакова, специална поръчка по случай юбилея на фестивала.

Ще чуете и камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри. За първи път ще гостуват в България световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).

Тази година ще разширим програмата "Пътеката е ваша". В Ковачевица ще ни гостуват трима млади български композитори – Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала. Продължаваме и образователната програма "Пеещи сърца" за деца от региона.

СПОНСОРСТВО

Включете се в нашите инициативи и научете повече за нашите спонсори и партньори.

Прочетете повече 

ПЪТЕКАТА Е ВАША

Научете повече за нашите резиденции за млади композитори и образователните ни програми за деца от региона.

Прочетете повече 

ВИДЕО И СНИМКИ

Чуйте записи от нашите концерти и гледайте интервюта и разкази за подготовката на фестивала.

Прочетете повече 

ЗА НЕОТЪПКАНА ПЪТЕКА

През 2017 г. Лора Чекоратова посещава село Ковачевица в Родопите и се влюбва в него. Скоро след това с приятели и колеги решава да създаде международен фестивал за камерна музика в селото. Всяка година инициативата привлича нови съмишленици, а пътешествието по неотъпканата пътека продължава

Научете повече за нас 

Фондация "Неотъпкана пътека"

+359 888 648542
neopathbg@gmail.com

За медийни участия: Мариана Тодорова, ПР

+359 889 518371
mit244@nyu.edu

Намерете ни